Ugrás a tartalomra
mezőgazdaság, megoldások, öntözés

A mezőgazdaság jövője: intelligens öntözési megoldások

A kertészkedés egyike azoknak a szenvedélyeknek, amelyek valószínűleg soha nem mennek ki a divatból. Az öröm és a büszkeség, amelyet a saját kertednek gondozása kínál, olyan érzés, amelyet szeretettel és törődéssel szeretnél ápolni. Akár bőséges tered van, amely lehetővé teszi zöldségek értékesítését, vagy csak arról szeretnél gondoskodni, hogy mindig a legfrissebb ételek legyenek az asztalon, vagy szereted a virágokat és a dísznövényeket, vagy tetszik az elegáns tökéletes gyep és a kifogástalan sövény egyszerűsége a víz segítségével születik és él. Az öntözés módja határozza meg a növények életének minőségét és tartósságát. Válaszd ki az igényeidnek megfelelő öntözőrendszereket, és a kertészkedés még nagyobb szenvedély lesz!

Miért az öntözőrendszer telepítése az ideális megoldás kertednek?

Számos oka van annak, hogy az öntözőrendszerek egyre gyakoribbak:

  • Öntözési ütemezés - egyes növényeket rendszeres időközönként vagy a nap bizonyos szakaszaiban kell öntözni, ami nehezen kezelhető, ha ez a művelet mindig személytől függ;
  • Távollétében elvégzik a munkájukat - kerted ugyanolyan figyelmet és gondot kap, még akkor is, ha távol vagy a családjával nyaralni. Az intelligens öntözőrendszerek legalább olyan jól végzik munkájukat távollétedben. Nem is kell mondanod nekik!
  • Öntözés egyenletessége - az öntözési erőfeszítés maximalizálásának kulcsa az egyenletesség, amelyet meglehetősen nehéz elérni, ha az öntözést kézzel végzik. Az öntözőrendszerek biztosítják az optimális vízmennyiséget minden növény gyökerében, elkerülve a száradást;
  • Használd gazdaságosan a vizet - az öntözőrendszerek okos megoldások, amelyek nemcsak a növényeidnek, hanem számodra is jó döntéseket hoznak. Nemcsak optimálisan, pazarlás nélkül használják fel a vizet, de nem indulnak el az esős évszakban, és éjszaka is használhatók, hogy elkerüljék a túlzott hő okozta párolgási veszteségeket;
  • A levegő frissítése és a talaj hűtése - a kerti öntözőrendszerek segítségével történő öntözés extra egészséget hozhat neked és családodnak, nemcsak a kertnek, és ez azért van, mert néhány tíz perces öntözés frissíti a levegőt. Ezenkívül a talaj időszakos lehűlése megakadályozza a gombás betegségek megjelenését, amelyek befolyásolhatják a termést;
  • Gazdaságos munka - minél nagyobb a terület, annál hosszabb időt tölt el egy vagy több ember az öntözéssel. Öntözőrendszereket bérel egyszer, majd példamutatóan végzik munkájukat minden nap, annyiszor, ahányszor szükséges;
  • Gyors befektetési megtérülés - bár ezeknek az intelligens technológiáknak az integrálása drágább, mint a klasszikus technológiáké, a költségek meglehetősen rövid idő alatt megtérülnek a vízmegtakarítás, az öntözés optimalizálása és az időmegtakarítás miatt (vagy pénz) a munkaerő felhasználására.

mezőgazdaság, megoldások, öntözés

Melyek a megfelelő öntözőrendszerek? 

A kert méretétől és a terméstől függően öntöző- vagy csepegtető öntözőrendszerek telepítését választhatja.

  • Az esőztető öntözőrendszerek úgy hatnak a termésre, mint a csapadék. Ezek öntözőcsövekből és öntözőberendezésekből állnak, amelyek a vizet a talaj fölé terjesztik, kis cseppekkel és nagy nyomással, mintha esne az eső, és főként gyepek és egyéb zöldfelületek öntözésére szolgálnak. Könnyen lefedhetnek nagy területeket, a víz elosztása sokkal gazdaságosabb, mint a tömlő öntözése esetén, és az egész folyamat automatizálható.
  • A csepegtető öntözőrendszerek még nagyobb hatékonyságot nyújtanak, mint az öntözőrendszerek. Azokat a tömlőket telepítve, amelyek közvetlenül a növény gyökerébe szállítják a vizet, csak a szükséges mennyiséget fogják használni, jelentősen csökkentve a vízfogyasztást, de az áramot is, és ez azért van, mert sokkal alacsonyabb nyomáson működik. Ezenkívül a párolgással elvesztett víz mennyisége is jelentősen csökken. Ez a fajta öntözőrendszer alkalmas dísznövények, sövények, ültetvények, veteményesök öntözésére, méretüktől függetlenül, valamint gyümölcsfák és szőlők.

Egy külön blogcikkben részletesebben beszéltünk az egyes rendszerek működésének előnyeiről és elveiről, hogy neked és kerted számára a legjobb választást tudja meghozni.

Az ilyen típusú öntözőrendszerek mindegyike ma okos lehet. Ha kíváncsi, mit jelent ez, akkor jól tudják, hogy vannak olyan rendszerek, amelyek programozzák és automatizálják a folyamatot, hogy minden maximális hatékonysággal működjön, még emberi beavatkozás nélkül is. Kiválasztotta a kívánt programot, és kész! Ezenkívül lehetőség van távoli programozásra is, a telefonra telepített mobilalkalmazásokon keresztül, így kihasználva a legújabb technológiák összes előnyét.

 mezőgazdaság, megoldások, öntözés

A kert megfelelő öntözése létfontosságú, mivel befolyásolja a növénytermesztés teljes folyamatát, a talaj előkészítésétől a vetésig, a műtrágyák használatáig és a növény tényleges növekedéséig. A kertjének megfelelő öntözőrendszer segítségével gondoskodik arról, hogy a növények számára a megfelelő időben és a megfelelő adagban, az Ön számára biztonságos, intelligens és nagyon kényelmes módon biztosítsa az optimális vízmennyiséget. Már nem kell attól tartania, hogy nem öntözte egyenletesen a termést, vagy nincs senki, akit kérhetne, hogy gondoskodjon róla nyaralása alatt. Ha az öntözőrendszer kiválasztásakor a legjobb döntést hozza, akkor ő biztosan a legjobb döntéseket hozza kertje gondozásában.

Ha még mindig nem rendelkezik azzal, ami a kertjéhez szükséges bánásmódban részesül, vagy ha ideje egy intelligens, automatizált frissítésnek, tekintse meg lakossági öntözőrendszereink választékát, és beszélgessünk. Együtt kiválasztjuk az optimális lehetőséget kertje jólétéhez és hosszú élettartamához.

Előző cikk Fűtés sugárzó panelekkel
Következő cikk Válaszd ki az otthonodnak megfelelő kandallót!

Szólj hozzá

Az üzeneteket a megjelenésük előtt jóvá kell hagyják

* Szükséges mezők