Ugrás a tartalomra
kert berendezese

Készítsd fel kerted egy színes nyárra! Tippek és tereprendezési ötletek minden kerttípushoz.

Ha házban élsz, akkor biztosan van egy kis kerted is! Mi lehet annál jobb, mint minőségi időt tölteni családoddal és barátaiddal ezen a téren, távol a város nyüzsgésétől? Annak érdekében, hogy teljes mértékben élvezd ezeket a kellemes pillanatokat, kerted gondozása fontosabb szerepet játszik, mint gondolnád.

A ház stílusát tiszteletben tartó, tágas kert segít azonnal leválni a napi stressztől. Ugyanakkor, egy zsúfolt kert sok díszítőelemmel, amely nem azonos stílusú az épülettel, kellemetlen állapotot hoz létre, amely nem hagy pihenni.

A kert méretétől függetlenül számtalan módja van annak rendezésére. Figyelembe kell venni természetesen a kert esztétikai, de funkcionális szempontjait is.

Íme, néhány dolog, amelyet szem előtt kell tartani a kert kialakításakor:

Kis kertek berendezése 

Még egy kis kert is a béke oázisává alakítható a napsütéses nyári napokra, ha figyelembe veszünk néhány részletet a rendelkezésre álló hely szervezéséről. 

Válasz tömör kerti bútorokat, amelyek jól illeszkednek a rendelkezésre álló hely alakjához. Például egy hinta nagyon jól elfér kis helyen.

Elhatárolhatod azokat a területeket, amelyek különböző célállomásokkal rendelkeznek, így nagyobb tér benyomását kelted. A gyermekek játszóterét elhatárolhatod a pihenésnek szánt területtől növényekkel vagy más innovatív megoldásokkal.

Különböző stílusokat alkalmazhatsz, kis és elegáns kertekben. A növények, az elegáns bútorokkal együtt használt világítási megoldások, elegáns, személyre szabott helyekké varázsolhatják őket, amelyek azonnal nyugodt benyomást keltenek.

Nagyobb kertek berendezése

A nagyobb kert valóban sokkal több tereprendezési lehetőséget kínál. Ennek ellenére vigyázz arra, hogy ne terheld túl a rendelkezésedre álló helyet sok bútorral.

Ideális a kertben egy étkezőt berendezni. Ez lesz a kedvenc reggeliző helyed, amikor élvezheted a hűvös levegőt. Vagy talán vacsorázhatsz a barátaiddal, és észre sem veszed, hogy telik az idő ilyen kellemes környezetben.

kerti asztal

Választhatsz grillezőt a kertbe, és így elkészítheted a legegészségesebb és legfinomabb ételeket. A megvásárolható grillezők, szénnel, villamos energiával vagy gázzal működnek, és kiváló lehetőségek. Bárhová elhelyezheted őket, és nem foglalnak sok helyet.

grillezes

Ha van elegendő hely a kertben a kikapcsolódáshoz, felszerelhetsz egy medencét, valamint egy napozóágyat, ahol napozhatsz.

Néhány tereprendezési stílus kertedhez

Fontos felismerni a stílusok sajátosságait, hogy ezeket az elemeket egyesítsük, és stílusos, harmonikus elrendezést kapjunk, amely személyiségünknek megfelel.

Rusztikus stílus

A rusztikus stílusra gondolva a vidéki életre, a természettől kölcsönzött egyszerű elemekre gondolunk. Így olyan anyagokat használhatsz, mint fa, kő és természetesen növények, amelyek a vidékre emlékeztetnek minket: élénk színű muskátlik, petúnia, tulipán, százszorszépek. A színes virágok elhelyezéséhez agyagedényeket és egyéb dekorációs tárgyakat használhatsz.

Elrendezése egyszerű stílus, amely átadja családiasságát, a meleget és az örömöt a felhasznált színek és természetes anyagok sokaságán keresztül.

A fát természetes árnyalatokban használjuk, akár csiszolatlan is lehet, így hiteles megjelenést kölcsönöz az egész berendezésnek. Használhatsz tuskókat, talicskákat virágokok ültetésére, fapadokat vagy hintákat.

Minimalista, modern stílus

A modern stílus egyszerű vonalakon alapul, és a funkcionalitás az alapvető jellemzője. Tökéletesen elfér nagy, tágas kertekben, de kisebb helyeken is.

A modern elrendezésben használt bútorok egyszerűek, kevésbé erős színek, amelyek nyitott, tágas és kiegyensúlyozott légkört sugároznak.

A növények hozzá tudják adni a szükséges extra vitalitást ezekhez az elrendezésekhez. Kiemelik a bútorokat és a járdákat, azok lesznek a díszítő elemek, amelyek hozzájárulnak a minimalista stílushoz annyira jellemző szimmetriák édesítéséhez.

Ez a stílus rendezett és nyugodt emberek számára alkalmas, akik pihenni akarnak. Ez egy olyan elrendezés, amelyben olyan anyagokat használhatsz fel, mint üveg, kezelt fa vagy acél, amely elősegíti a stílusra jellemző térbeliség gondolatának előmozdítását.

Romantikus stílus

A romantikus stílus tele van rejtélyekkel és finomságokkal. A kerted pontosan ezt fogja közvetíteni, ha úgy döntsz, hogy így rendezed. A vonalak már nem egyenesek és egyszerűek, mint a minimalista stílus esetében.

Ez egy olyan stílus, amely kikapcsolódásra, sőt a kert különböző területeinek felfedezésére invitál, amelyek már nem olyan könnyen elérhetők a szem számára.

Javasolt mászó növények vagy cserjék használata. A rózsa, a borostyán, a hortenzia alkalmas ilyen elrendezésre. Az íveket használhatod a rózsák mászásához. A virágoknak köszönhetően különleges esztétikai hatást kölcsönöznek a kertnek. A kerti bútorok kovácsoltvasból, műanyagból vagy fából készülhetnek. Ez egy álmodozó, bohém stílus, amely áttesz egy derűs légkörbe.

Vedd figyelembe a világítási rendszereket a fent ajánlott stílusok mindegyikénél. Este különleges szépséget adhatnak a kertnek. A környezeti fények jól kombinálhatók a közvetlen fényekkel, és tökéletes hangulatot teremthetnek a grillezésen töltött estéken a barátokkal vagy a családdal. Megfontolhatod a napelemes lámpák használatát, gazdaságos és környezetbarát megoldás, vagy dekoratív kivetítőket bizonyos építészeti vagy díszítő elemek kiemelésére.

Reméljük, hogy ajánlásaink ösztönöznek téged a kert berendezésében!



Előző cikk A tökéletes nyaralási uti cél OTTHON is lehet!
Következő cikk A talaj felszínére tervezett medencék - előnyök és karbantartási kiegészítők

Szólj hozzá

Az üzeneteket a megjelenésük előtt jóvá kell hagyják

* Szükséges mezők